<script>
"use strict";
OB_ready(OB_doWhenReady);

function OB_doWhenReady() {
    // localize everything
    var ooohBoi = window.ooohBoi || {};
    // local scope variables
    ooohBoi.prev_scroll_pos = window.scrollY || document.body.scrollTop;
    ooohBoi.cur_scroll_pos;
    ooohBoi.scroll_direction = 'init';
    ooohBoi.prev_scroll_direction = 0;
    ooohBoi.header = document.querySelector('#show-hide-header'); // header ID
    ooohBoi.header_pos = {
        top: ooohBoi.header.offsetTop,
        left: ooohBoi.header.offsetLeft,
    };
    ooohBoi.header_height = OB_outerHeight(ooohBoi.header);
    // show-hide header with ease/transition
    ooohBoi.header.style.transition = 'all 0.3s ease';
    // update header height on window resize
    ooohBoi.updateHeaderHeight = function() {
        ooohBoi.header_height = OB_outerHeight(ooohBoi.header);
    }
    // listen "scroll" event and decide what to do
    ooohBoi.checkScroll = function() {
        ooohBoi.cur_scroll_pos = window.scrollY || document.body.scrollTop;

        if (ooohBoi.cur_scroll_pos > ooohBoi.prev_scroll_pos) ooohBoi.scroll_direction = 'down';
        else if (ooohBoi.cur_scroll_pos < ooohBoi.prev_scroll_pos) ooohBoi.scroll_direction = 'up';

        if (ooohBoi.scroll_direction !== ooohBoi.prev_scroll_direction) ooohBoi.toggleHeader(ooohBoi.scroll_direction, ooohBoi.cur_scroll_pos);
        ooohBoi.prev_scroll_pos = ooohBoi.cur_scroll_pos;
    }
    // add or remove class based on the scrolling direction
    ooohBoi.toggleHeader = function(scroll_direction, scroll_current) {
        if (scroll_direction === 'down' && scroll_current > ooohBoi.header_height) {
            OB_addClass(ooohBoi.header, 'im-hidden'); // for styling
            ooohBoi.header.style.top = -1 * ooohBoi.header_height + "px";
            ooohBoi.prev_scroll_direction = scroll_direction;
        } else if (scroll_direction === 'up') {
            OB_removeClass(ooohBoi.header, 'im-hidden');
            ooohBoi.header.style.top = ooohBoi.header_pos.top + "px";
            ooohBoi.prev_scroll_direction = scroll_direction;
        }
    }
    // listen "scroll" and "resize" window events
    window.addEventListener('scroll', ooohBoi.checkScroll);
    window.addEventListener('resize', ooohBoi.updateHeaderHeight);
}

function OB_outerHeight(el) {
    var height = el.offsetHeight;
    var style = getComputedStyle(el);
    height += parseInt(style.marginTop) + parseInt(style.marginBottom);
    return height;
}

function OB_addClass(el, className) {
    if (el.classList) el.classList.add(className);
    else {
        var current = el.className,
            found = false;
        var all = current.split(' ');
        for (var i = 0; i < all.length, !found; i++) found = all[i] === className;
        if (!found) {
            if (current === '') el.className = className;
            else el.className += ' ' + className;
        }
    }
}

function OB_removeClass(el, className) {
    if (el.classList) el.classList.remove(className);
    else el.className = el.className.replace(new RegExp('(^|\\b)' + className.split(' ').join('|') + '(\\b|$)', 'gi'), ' ');
}

function OB_ready(fn) {
    if (document.readyState != 'loading') fn();
    else if (document.addEventListener) document.addEventListener('DOMContentLoaded', fn);
    else {
        document.attachEvent('onreadystatechange', function() {
            if (document.readyState != 'loading') fn();
        });
    }
}
</script>
				
			
1010.TOTO
1010.TOTO
1010.TOTO

Wijkmolenweg, Tongeren

Wooninbreidingsgebied met 22 sociale woningen

1010.TOTO

Het masterplan voor de site voorziet in een schakeling van (semi-)publieke ruimtes rond een centrale toegangsas, die de verbinding maakt tussen de Wijkmolenweg en de rivier de Jeker. Aan de Jeker wordt een klein parkje ontworpen, waarrond 8 grondgebonden en 8 galerijwoningen geschakeld zijn.
De imposante hoeve Nystenhof, waarvan het hoofdgebouw en de ommuring worden gerenoveerd, krijgt een nieuwe aanbouw met twee woningen om de originele footprint te herstellen. Drie woningen aan de Wijkmolenweg, die samen met de galerijwoningen bovenop een halfondergrondse parkeergarage liggen, vervolledigen het straatbeeld.
Een typologische woonmix zorgt voor een uitzonderlijk grote diversiteit:
– Hoeve Nystenhof als grote ééngezinswoning (type 5/9), met twee aangebouwde grondgebonden woningen (type 2/3) rondom het gezamenlijk binnenerf.
– Drie grondgebonden huurwoningen (type 2/4) aansluitend op de bebouwing van de Wijkmolenweg. Deze woningen komen met hun achterzijde uit op een semi-private binnentuin.
– Acht seniorenappartementen (6x type 1/2 en 2x type 2/4), gebouwd volgens de principes van aanpasbaar bouwen, met een overdekte voorzone (galerij) aan het binnenplein, waaraan ook de toegangen liggen. In de oksel van dit blok situeert zich een trappenpartij (+lift) waarmee de galerij op de verdieping te bereiken is.
– Acht grondgebonden koopwoningen (7x type 3/4 en 1x type 4/6), te bereiken via een overdekte gaanderij op pleinniveau, met elk een eigen tuin aan de achterzijde van de woning alsook een toegang via het achterliggende kruiwagenpad.

1010.TOTO
1010.TOTO
1010.TOTO
1010.TOTO
1010.TOTO
 
1010.TOTO
1010.TOTO
1010.TOTO

Programma: Masterplan van een wooninbreidingsgebied, de nieuwbouw van 21 sociale woningen en de verbouwing van een hoeve | Locatie: Wijkmolenweg, Tongeren | Opdrachtgever: Woonzo cvba & Kleine Landeigendom | Samenwerking: De Gouden Liniaal Architecten (masterplan-architectuur) – Antea Group (landschap-infrastructuur) | Ontwerp-oplevering: 2010-2017 | Bouwkost: 3.502.606 euro excl. btw | Fotografie: Kristof Mariën | Team DGLA: Sofie Rastelli, Raf Snoekx

Gerelateerd

1902.DDST

Demerpoort, Diest

Rondom de Verversgracht, een kunstmatige Demerarm in het historische stadscentrum van Diest, vestigden zich vanaf de 17e eeuw verschillende brouwerijen,…

Dorpskernontwikkeling De Kwint, Zonhoven

Midden in het centrum van Zonhoven, tegenover het marktplein en de kerk, wordt een gebied van een kleine 7.000m² vrijgemaakt…
1613.HAMA

Trichterhof, Hasselt

De 20e-eeuwse gordel rondom het historische centrum van de stad is de voorbije jaren grondig getransformeerd. Kleine, veelal uitgeleefde arbeiderswoningen…

Gemeenteplein, Keerbergen

De projectsite is gelegen in het centrum van Keerbergen, op de hoek van de Haachtsebaan en het Gemeenteplein. Het project…
VIVA+HEFT

Vivos Artes, Sint-Truiden

Het project is gelegen in de stedelijke kern van Sint-Truiden op de zorgcampus langs de Montenakenweg, Het betreft de bouw…

Woonwijk Slakken, Dilsen-Stokkem

Een uitgeleefde woonwijk aan de rand van het dorp wordt gesloopt. Het terrein wordt volledig onthard, enkel een aantal beeldbepalende…